Dupes gone wrong? / Da li sam samo ocekivala previse?

03:21

Or I just had bad luck with these products? There was a week when I bought most of these products and you can imagine my reaction when try them out one after another. It was kind of a sad I admit. And I know that people were saying amazing things about some of these product (I mean I wouldn't buy them in first place if they weren't) but this is just my opinion and I want to share it with you. I am here for the good, bad and ugly.


1. L'oreal Gel intenza eyeliner - I tried so hard to like this one especially since it was first gel eyeliner that I'd tried. I was so easy to apply, cause it's really creamy and pigmented but because of that it just couldn't stay in place. It smuged on me after couple hours, and if you made a wing forget about it, it will instantly become black mess in corner of your eye.


2. Essence Make me brow- I went for it thinking it would maybe be Benefit Gimme brow dupe. Packaging, brush and name are super similar but that's where all similarities end. I don't have sparse brows so most of the time, I can get out with using just tinted brow gel. But not with this one. It is tinted but no one should use it on its own. I won't say that is doesn't do anything, because it keeps hairs in place but so does a lot of clear brow gels.




3. Avon setting spray - Again it was my first experience with this type of products but I hope it wouldn't be last. If I ever thought that this could replace my powder, I was so wrong. It does complitely opposite. It didn't sit on skin as I though it would, because it was sticky when I sprayed it on my face and I could feel it's there. Also a big no if you have oily skin because you'll look so shiney within 2 hours.


4. Make Up For Ever Smokey extravagant mascara - You know that moment when you buy something that is up there in price, and you really want to like it more than other drugstore products? I have to be honest with myself and say that that's what happend with this mascara. I can't say that it is bad but for the price I expected more (since you can buy Too faced Better than sex and Benefit They're real that are something that you can't find anywhere else). It does give and nice length but it is kind of struggle to get a nice volume of it because of the brush. It works really good with other volumizing mascaras but again for the price, it is not worth it.


5. Ebeline makeup sponge - If you've been reading my blog for a while you could see me raving about this product. And it was really good but last time I repurchased it, I realized that they have changed something. Now it is like a legit sponge, a lot more tough and when you get it wet you can't squeeze water out of it.

6. Essie Ballet slippers - I don't know if I just got a nail polish that stayed long in a store or this is its regular formula. I love the shade but I need 3 layers to get to shade that looks like the one in a bottle. I never had that problem with any of their other nail polishes.

7. Ebeline 8in1 nail therapy - Honestly, I feel like I am the only person on planet that this didn't do magic for. I don't know why, I myself saw that it made such a difference to couple people I know, but in my case it just made my nails a bit stronger.

Well there you have it, products that didn't work out for me. Keep in mind that this is just my oppinion and tell me if you had any different experience with some of these products.

Ocekivala sam previse... Ili bolje da kazem da me je u poslednje vreme poterao maler. Vecina ovih proizvoda je kupljena u malom vremenskom razmaku tako da mozete da zamislite moje razocarenje kada sam jedan za drugim pocela da ih isprobavam. I znam da su neki od ovih proizvoda hvaljeni u beauty sferi (da nisu verovatno ih ne bi ni kupila), ali evo ja sam zelela da podelim moje iskrene utiske.


1. L'oreal Gel intenza ajlajner - veoma sam se trudila da mi se dopadne ovaj proizvod posto je bar meni laksi za nanosenje od tecnih ajlajnera a i ne izgleda tako dramaticno. Medjutim problem nastaje bas zbog toga sto je veoma kremast i posle nekoliko sati pocinje da se razmazuje pogotovo ako je izvucen wing pa se sve nakuplja na kraju kapka.




2. Essence brow gel- kada sam ga prvi put videla mogu da kazem da me je podsetio na Benefit Gimme brow ali tu se svaka slicnost zavrsava. Ja licno nemam retke obrve ali mi je potrebno malo boje samo da ih istakne sto mi ovaj gel nije dao. Ne mogu da kazem da bas nista ne radi posto drzi obrve ali uz ovo je obavezna olovka ili senka.





3. Avon setting spray- do sada nisam imala iskustva sa sprejevima za setovanje sminke ali ako sam mislila da ce mi zameniti kameni puder mnogo sam se prevarila. Ovo je cista suprotnost. Malo zateze lice kada se naprska, i nije prijatan na kozi. Jednostavno osecam kao da me malo ulepi. I nikako nije za nas masnokozce posto cemo za nepunih sat vremena prosijati.




4. Make Up For Ever Smokey extravagant maskara- nadam se da ja nisam jedina koja kada se docepa nekog skupog proizvoda, zeli da se ispostavi da je taj proizvod magican i samu sebe ubedjuje da je tako i da je bolji od drogerijskih i kada to nije slucaj. Ova maskara nije fail godine posto veoma dobro izvuce trepavice i da im duzinu ali kada je volumen u pitanju... Radi dobar posao kada se koristi u kombinaciji sa jos nekom maskarom koja daje odlican volumen. Ali kada se plati ova cena (u istom cenovnom rangu moji favoriti Too faced Better than sex i Benefit They're real) ja ocekujem da me odusevi.


5. Ebeline makeup sudjercic - ako ste pratile moj blog vec neko vreme mogle ste da primetite da sam se svoje vremeno klela u ovaj proizvod, i da sam ih iznova i iznova kupovala. Medjutim poslednji put kada sam ga kupila primetila sam veliku razliku u odnosu na stari. Tekstura sundjercica je drugacija i postala je mnogo teza za rad. Kada ga nakvasim upije toliko vode da ne mogu da ga iscedim narednih 15 min a susi se dobrih nekoliko sati da se vrati u prvobitno stanje. Dosta je tvrdji i nije toliko vazdusast kao prethodni, kada utapkavam puder osecam kao da samu sebe udaram nekom lopticom.


6. Essie Ballet slippers - kada je u pitanju nijansa ovog laka, moram da kazem da je meni jedan od omiljenih za zimski period i hladnije dane. Ali sto se tice formule, ne znam da li sam uzela onaj koji je dugo stajao posto je formula potpuno drugacija od tamnijih Essie nijansi koje imam. Potrebna su mi 3 sloja da bih dobila ovu nijansu, a svi znamo da 3 sloja znace teze ravnomerno nanosenje laka i duze susenje.

7. Eveline 8 u 1 nail therapy- da ne pomislite odmah da ne znam o cemu pricam, i sama znam da je ovaj lak da kazemo promenio zivot mnogim devojkama ali kod mene je zavrsio u ovom postu. Posle 3 meseca mi je malo ocvrsnuo nokte, ali nista spektakularno.

Eto ovo su proizvodi koji nisu funkcionisali kod mene i recite mi kakva ste vi iskustva imale sa njima?



You Might Also Like

5 коментара

  1. Ne znam kako ti ne ostaje ovaj gel ajlajner, meni stoji celu noć :/ a što se tiče fiksatora, oni ni nisu namenjeni da zamene kameni puder nego da idu nakon njega i dodatno fiksiraju i uklone višak praškastih proizvoda :)

    ReplyDelete
  2. Isti slucaj sa Lorealovim ajlajnerom, nismo kliknuli. Ali za 8 u 1 me bas cudi, bas mi je zao sto ti nije pomogao (ostale proizvode ne znam) ali u svakom slucaju hvala za informaciju, jer sam se mislila oko Avon-ovog spreja.

    ReplyDelete
  3. Great post! thanks for sharing this is so fun to read:) Do you want to support each others blog by following each other? Please let me know so I can follow you right back:)

    xoxo
    www.theclosetelf.com

    ReplyDelete
  4. Koristila sam eveline lak za nokte jedno vreme. Problem koji sam ja imala s njim je taj da kada bi se on osusio izazivao je jaku bol mojim noktima. Nikad nisam to prije iskusila da me nokti bole ali bukvalno bole. Sada radim nokte s akrilom kod jedne devojke i bas sam joj pomenula o tom laku kakav je efekat imao na mojim noktima. Ona se zgrozila kad me cula da to koristim i objasnila mi sastav tog laka i rekla da ga zbog toga nikad ne koristim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. I mene mnogo ali mnoooogo bole!!! Provalila sam nakon mesec dana trpljenja i plakanja da je potrebno da stavim malo tanji sloj, i tada nema bola. Meni su nokti jako tanki i savitljivi, tako da mislim da je to razlog sto me bole - sastav laka je ocigledno prilicno agresivan pa je lako prosao kroz moje nokte i dosao verovatno do mesa, sto se mojoj mami koja ima deblje i cvrsce nokte ne desava. Sta ti je tacno rekla, sta ne valja u njegvom sastavu?

      Delete