Confidence with acne / Samopouzdanje sa bubuljicama

10:18

When it comes to us, teens, confidence is the thing that we struggle with on daily bases. Having acne is just additional thing to stress about. 
It is something you wear on the outside and it's not easy to hide. Foundation does help, but at the end of the day it won't make acne disappear.
You are left with your natural self and what then? It's you that choose if you are going to see acne as something that will permanently define you or like thing that will go away with time. It's so easy to have negative attitude, especially when many people around you are easy to judge.    
I had situations of strangers on bus coming to me and asking me about my skin. I had people I know comment on it, and even though sometimes that comes from a good place it can hurt. And who wants to be criticized about something that is not even in their full control?
There were days when I would choose not to look in the mirror or to look from far away. Then I had impression my acne were not that visible. But there were also days when I would be just fine with my bare face, knowing that there are much worse things in life.
Yes, I know that they're still there but it's not just acne that is on my face. There are some nice features, too. So learn how distract yourself and others from imperfections by bringing attention on areas you are more confident with. Acne on cheeks, bring attention to eyes or lips. I would usually use eyeliner to bring drama to my eyes, or play with bold lip colors. To this day I stay away from the blush, even if I look a bit flat. I don't need any extra attention, pink or red tones on my spots. Bronzer is still not in my comfort zone, but as I've said every day is different.
And try to not that dramatic over acne. Try not to talk about it, it just makes you a lot more self-conscience. Or if you have to try to make it as a joke so people would see that you're OK with things happening on your face. On days when I go bare face I try to distract myself with everything else so I don't even notice that I'm not wearing foundation.

Just remember you are not alone and there is so much more to you,  and now with all these picture editing tools in couple years you won't even be able to remember going dealing with any of this :)

Zdravo devojke, danas sam ponovo zelela da se osvrnem na temu bubuljica i nesavrsenosti, ali i samopouzdanja koje je neretko precutkivana tema bar u nasem drustvu. Bez obzira na to sto je nesto sa cime se vecina mladih danas bori. A ako pridodate postojecim nesigurnostima i bubuljice (oziljke od istih i ostale nesavrsenosti), shvaticete da nije izenandjenje sto devojke sve vise zloupotrebljavaju puder. 
Ali bez obzira sto ih trenutno zamaskira, na kraju dana mora da se skine. I onda ostajete ponovo sa svojim nesavrsenim licem i bubuljicama, a samo je vas izbor kako cete na to gledati. Da li kao na manu koja je postala vasa karakteristika ili kao na nesto normalno i prolazno. I sama znam koliko je lako videti stvari iz negativnog ugla pogotovo zato sto ih i vecina drugih tako gleda i osudjuje.
Desavale su mi se i situacije da su mi zene prilazile u autobusu, raspitivale se o mojoj kozi, malo kritikovale cak i davale savete kako da resim ovaj problem. A ova tema naravno nije bila zaobidjena ni kod mojih prijatelja i poznanika. I mada znam da mi vecina zeli najbolje, nekada zaista nije prijatno da slusate kritike i komenatre o necemu sto nije u potpunosti u vasoj moci.
Bilo je dana kada zaista nisam imala zelju da se gledam u ogledalu po dnevnom svetlu gde je svaka tackica izgledala kao krater na licu, tako da ili sam se gledala sa neke odredjene daljine ili u pod nekim zutim vestackim svetlom. Dok sa druge strane, desavalo se da izadjem iz kuce bez trunke sminke na licu i da se osecam potpuno normalno, svesna da postoje mnogo gore stvari.
Ali dok se sve ovo ne rascisti pre svega naucila sam da skrenem paznju sa bubuljica i sebi i drugima. Ne mora bas uvek sve da se vrti oko njih buduci da svi imamo i lepe karakteristike na svom licu. E pa one idu u prvi plan. Kada su u pitanju bubuljice na obrazima, jednostavno se paznja skrece malo dramaticnijim ocima (maskara i malo ajlajnera su sasvim dovoljni) ili jarkim ruzem.
Do dana danasnjeg veoma koristim rumenilo, pa i po cenu da izgledam ispijeno. Nije su mi potrebni nikakvni rozikasti i crveni tonovi na bubuljicama, tako da hvala lepo. Bronzer jos uvek nije u mojoj komfort zoni, ali ponovo sve zavisi od raspolozenja.
I ucite na mojim greskama; ne budite toliko dramaticne oko bubuljica. Pogotovo izbegavajte da pricate o njima posto cete posle toga biti jos svesnije da su tu. Ako vec morate neka to bude kroz salu, ljudi treba da vide da ste ok sa svojim licem, tako da ce ga i oni bolje prihvatiti. Tokom dana kada ih ne prekrivate samo se fokusirajte na druge stvari, cak cete i zaboraviti da nemate puder. A zahvaljujuci ovim danasnjim efektima i programima za fotografije, za nekoliko godina se nece ni secati kako su izgledale i da su uopste bile tu.
I za kraj niste jedine koje imaju bubuljice i nesavrsenosti, tako da sve je to normalno i prolazno :)


You Might Also Like

2 коментара