My book club; Get to know me / Izvestaj sa sajma knjiga 2015 i sta se trenutno cita?

01:59

One thing to know about me (other than I am a makeup junkie) is that I love reading. I can't say that I've always enjoyed in books, there was a year when I couldn't make myself to read a single book, but lately I've been discovering so many different topics and new writers that are kind of pushing boundaries when it comes to my knowledge about books.
As you will notice, I am not someone that takes reading seriously, but as a way of entertaiment so books I usually reach for are books that you're reading in one breath. I tried to collect and present you different types of books that one teenager goes for and I hope you'll like some of my choices.

Jandy Nelson - I'll give you the sun
Well I have to say that if you manage to read first 20 pages than will probably not be able to get your hands off it. This is a heartbreaking story about twins and family that went through so much and where everyone had their own way of dealing with things. Love (and maybe a little bit of jelous) is what made them go through hell and back, but it is definitely a thing that will bring them all together. I am not an artist, but I can imagine how someone could appreciate all of the artsy descrpitions and passion that twins share.

Sophie Kinsella - Finding Audrey
I am such a fan of all Kinsella's books so I was naturally excited when I saw this book and heard what it was about. It was nothing that I expected to see from this writer but I don't know if this would sound  a bit wierd I wanted to hear a story about girl with social anexity. I, myself can kind of relate to having anxitey but I don't find this book talking about this problem realisticly so if you expect something serious and maybe comforting and if you're going through anexity this is not a book to go for.

Sarah Dessen - The truth about forever
I had to mention some of Sarah Dessen's books because when I want true teen/first love kind of story  I'll go for some of her books. This one particularly makes me feel like true love exist for everyone and like you should just be yourself, do your thing and right things will happen.

Tess Stimson - The adultery club
Ok, I have to mention that this is 18+ and I couldn't believe how much it made me question adultery and it just made me realize that things are never just black and white. I still not think that it is a good thing, just there is always the other side of the story.

Sidney Sheldon - Master of the game
I know that his books are been around in forever but last couple months I've been obssesing over all of his books and this one is defintely my favorite one. I love that in his books there is something that I call "girl boss" element and find it so motivating when it comes to being a successful women. This book is all about success and what it takes to get there and keep it, and every chapter is such a different story and follows different characters through best and worst time of their lives. You will not be able to stop reading when you start.

Guillaume  Musso - Demain/ Next
Speaking of thrillers and books that will definitely keep your attention I wanted to mention Guillaume Musso. This is more of a love story than success and drama but still, the end is breathtaking and after reading this book I was left with question; Is there such a thing as destiny?

 So there are plenty more books that I want to talk about, and I want you to let me know how would you like seeing something more about books and which are some of your favorite books and writers?

Zdravo devojke, e ovako jedna stvar koju treba da znate o meni (osim da sam zavisnik od sminke) je da volim da citam. Sad ne mogu da bas da kazem da je oduvek bilo tako, posto je postojao izvesni period kada nisam mogla da zavrsim knjigu da mi je zivot od toga zavisio, ali kako su se stvari vracale u normalu tako je i moja ljubav prema citanju. Tako da nisam mogla da preskocim ovogodisnji sajam knjiga.

Ono sto cete uglavnom primetiti je da ja citam knjige koje spadaju u lako stivo, i knjige koje se citaju u jednom dahu. Nedavno sam dozivela otkrovljenje, kada sam shvatila da uzivam da citam i druge zanrove osim popularnog cik lita ili ti zenske romane za razbribrigu, tako da se sada na mojim policama mogu naci i poneke drame i trileri, sto definitivno pomera moje granice kada je citanje u pitanju. Sada sam pored onoga sam kupila na sajamu zelela i da prikazem neke knjige za koje smatram da predstavljaju odredjene teme ili zanrove u kojima uzivam.

Sidni Seldon- Gospodar igre - Vulkan izdavastvo
Znam se knjige Sidnija Seldona vec dugo nalaze na nasem trzistu ali kao sto sam vec pomenula ovaj zanr je za mene nesto sasvim novo, a knjige Sidnija Seldona postale su brzo moji aposlutni favoriti. Kada pocnem sa citanjem bukvalno ne mogu da ih ispustim iz ruke, a ova knjiga je na mene defnitivno ostavila utisak. Dopada mi je taj kako ja zovem "girl boss" element koji se provlaci kroz vecinu njegovih knjiga, a u ovoj je veoma izrazen. Prica se prati porodicu Mekgregor (kasnije Blekvel) od najtezih trenutaka do blagostanja ali i kroz odricanje i patnju zbog uspeha koji ih je obezelio. Svako poglavlje je prica i iznenadjenje za sebe. Svaka preporuka za ljubitelje drame i trilera.

Gijom Muso - Ako sutra ne postoji - Vulkan izdavastvo
Sledeci pisac koji me je ocarao i ciju sam knjigu zelela da predstavim je Gijom Muso. Takodje kada jednom pocete da citate njegove knjige zeljno cete iscekivati da nove izadju bez obzira sto su sve knjige zasebne jedinice i price. Ova knjiga pored toga sto je svrstana u trilere definitivno ima i ljubavne elemente koji vas nece ostaviti ravnodusnim, kao ni vecina njegovih knjiga. Citajuci kraj, koji cete sigurna sam "progutati" ostala sam sa pitanjem;  Da li postoji takva stvar kao sudbina?

Dzendi Nelson - Dacu ti sunce - Urban reads
Prvo samo da kazem da ukoliko uspete da procitate prvih 20-ak strana, ovu knjigu necete ispustati iz ruke. Ova na pocetku tuzna prica govori o blizancima koji su ziveli kao jedno, medjutim zbog ljubavi (ili suprotnosti ljubomore) su prosli kroz pakao i nazad (ukljucujuci porodicne drame, neuspehe i mozda poneko slomljeno srce), ali da bi ih na kraju ljubav ponovo spojila. Ja nisam umetnik ali mogu samo da zamislim koliko ce umetnici/ slikari znati da cene sve ove opise i strast koju blizanci gaje.

Sofi Kinsela - Potraga za Odri - Laguna
Sofi Kinsela je za mene pravi predstavnik cik lit-a, zanra kome cu se uvek vracati pogotovo kada pozelim da prebacim mozak na zabavu i mogu da kazem da sam uvek uzivala citajuci o avanturama njenih junakinja. Poznajuci njen nacin pisanja i teme kojima se bavi iskreno mogu da kazem da sam bila zaintrigirana ovim naslovom i problemom o kojem se odlucila da pise. Buduci da nijednu njenu knjigu nisam propustila, a i da sam i sama razmisljala o anksioznosti morala sam da procitam i ovu knjigu. E sada knjiga je namenjena tinejdzerima tako da nije neka uteha ili knjiga o pomoci za anksioznost, sto sam ja mozda ocekivala ali u svakom slucaju dovoljna je da informise mlade o ovom problemu.

Sara Desen - Istina o vecnosti - Laguna
Knjige Sare Desen su takodje najtoplija preporuka za mlade ili one koji ponovo zele da prozive i citaju o toj prvoj mladoj/nevinoj tinejzerskoj ljubavi. Ova knjiga specificno naterala me je da se osetima kao da prava ljubav za sve nas postoji i da je jedina stvar koju treba da uradimo budemo svoji ,iskreni i radimo ono sto smatramo ispravnim i ona ce sama doci do nas.

Tes Stimson - Prevari me ako smes - Vulkan izdavastvo
I za kraj ova knjiga koja je za 18+. Licno nemam zelju da procitam da se izrazim mega hit 50 nijansi sive tako da mislim da sam i sama bila iznenadjena kada sam kupila ovu knjigu ali mogu da kazem da je ona mnogo vise od obicne ljubavne knjige. Naterala me je da se zamislim o preljubi i da shvatim da nije sve crno i belo. Iako sam i dalje svesna da to nije dobra stvar, postala sam svesna da svaka prica ima dve strane.

Iako postoji jos mnogo o knjiga o kojima bih zelela da pisem, ja cu se ovde zaustaviti, a vi mi recite kako vam se cini ideja o postovima vezanim za knjige i da li biste zeleli da ih vidite jos? Takodje koje su vase omiljene knjige i pisci?

You Might Also Like

6 коментара

  1. Volim kada ljudi pišu o knjigama, i sama sa koleginicom pišem o knjigama na našem blogu lilostories.blogspot.com :) Ovu Šeldonovu knjigu sam pročitala pre godinu dana i ostavila je veliki utisak ba mene da sam i sama pisala o njoj. Podržavam ovakve tekstove :) Nemam omiljene pisce, niti omiljene knjige. Odrasla uz Harija i to mi je omiljeni serijal iz detinjstva, a što sam starija, sve više tragam za novim, neotkrivenim delima. :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. I am always looking for new books to read so thanks for this awesome post!

    Rae | Love from Berlin

    ReplyDelete
  4. I love Kinsella's book and indeed Finding Audrey was not realistic...as an anxiety sufferer that is. I still liked it though and found it quite entertaining. XO

    ReplyDelete
  5. I've never read any of these, but thanks for introducing me to some great new books! :)
    xo Kiki
    http://colormekiki.com/

    ReplyDelete
  6. I love Sophia Kensella books, and I haven't heard of this one finding audrey i will definitely be getting my hands on it.

    Sam || Beautydetour

    ReplyDelete