Pan stik!

00:55

Max factor Pan stik

So hello againg from beauty side. I'm back to talk about my old passion, drugstore foundation. Today it's time for Max factor Pan stik.


This is a cream product that is meant to be used as a imperfections concelear or as a all over the face foundation. It comes in twist up plastic packaging so it is really easy to use and you don't get to waste any product and product has a bit strong smell that kind of reminds me on cinnamon. All in all they did good job with packaging.
When it comes to shades They have, I have to say that you won't be thrilled if you are a bit pale. I have the lightest shade but I still find it a bit orangy.
Now to move on on the perfromance of this product. Consistancy vise it is super creamy so it's so easy to apply it and blends amazing with the rest of your makeup (writing this I've just got an idea how great a darker shade would be for cream contouring?). It is not super longwearing but it will get you through the day without slipping from your face within 2 hours. When it comes to coverage it is on the medium to full side.
Left Healthy mix 53 Light beige and right Pan stik 12 True beige

So how does it perform better as a concelear or foundation?
Well I am mostly using it as a concelear for my spots and acne because of the coverage but also becuase of my oily skin. This product althouh it is meant to cover imperfections (and let's face it most of the people with imperfections have oily skin) it can also make you look shiny like a disco ball. So it's not that friendly and great to use as a foundation for us that have that "natural" glow.

To sum up: I will continue to use this as a concelear, and I can recommend it to people with normal and a bit dry skin, rest of us have to be careful.
So would you try this product or if you have what are your thoughts?

Zdravo, i evo ponovo se javljam sa beauty strane i to da pricam o svojoj staroj strasti, ili ti drogerijskim puderima. Doslo je vreme da predstavim Max factor Pan stik.

Ovaj proizvod namenjen je da se koristi kao korektor za prekrivanje nesavrsenosti ili na celom licu kao puder. Dolazi u plasticnom pakovanju koje se odvrce, tako da je dosta lak za upotrebu a i ne baca se proizvod kada budete pri kraju. Takodje ima jak ali ne i neprijatan miris, koji jedino mogu da uporedim sa mirisom cimeta. Sto se pakovanja tice mogu da kazem da su uradili solidan posao.

Kada je u pitanju izbor nijansi, verujem da devojke koje su svetlije nece biti odusevljene. Ja sam kupila najsvetliju nijansu ali mi i ona izgleda malo narandzasto.
Levo Healthy mix 53 Light beige i desno Pan stik 12 True beige

A sada kako se sam proizvod ponasa. Veoma je kremast, pa je samim tim lak za nanosenje i lepo se blenda sa ostalom sminkom (kad smo vec kod ovog blendovanja mogu da zamislim koliko bi se dobro tamnija nijansa pokazala za cream contour). Ne oksidira i ne menja boju tako da kako se nanese, tako i ostaje. Doduse nije jedan od onih koji imaju super dugo trajanje ali za svakodnevne varijante ako se setuje odgovarajucim puderom u kamenu odradice posao. I  sto se tice prekrivne moci, spada u one sa medium do potpunog prekrivanja.
Da li je bolji kao puder ili korektor?
Sada ja ga zbog mog tipa koze (masna) uglavnom koristim kao korektor za prekrivanje bubuljica. Iako je proizvod namenjen za prekrivanje nedostataka (a budimo iskreni vecina ljudi koji imaju bubuljice ili oziljke imaju i masnu kozu) ima obicaj da prosija pogotovo ako se ne setuje odgovarajucim puderom. E pa sto je za nekoga prednost, za druge je mana. Tako da mislim da kao puder nije prijateljski za nas sa "prirodnim sjajem".
Utisci; Ja cu nastaviti da ga koristim, i defintivno mogu da ga preporucim nekome ko ima suvu ili normalnu kozu dok mi masnokozci moramo da pazimo kako ga koristimo.
Da li biste vi probale ovaj proizvod, i ako jeste koji su vasi utisci?

You Might Also Like

8 коментара

  1. Meni je Pan Stik super kao korektor,kada imam svetliju i tamniju nijansu, odlican je i za konturisanje.Ali kao puder mi je pretezak na licu, tako da ga tako nikad ne koristim..:)

    ReplyDelete
  2. I love the sound of this as a concealer :)

    Serene | I Am Serene L

    ReplyDelete
  3. I love the sound of this as a concealer :)

    Serene | I Am Serene L

    ReplyDelete
  4. Definitivno je na mojoj wish listi :) <3

    ReplyDelete
  5. I found this a bit oily for my skin :( - I agree that it is for people with normal to dry skin!

    X

    ReplyDelete
  6. the concealer sounds great :)

    http://allornothing-blog.blogspot.co.uk/

    ReplyDelete